Ana Maria are 30 ani si este din Mizil, județul Prahova. A ales să profeseze în sistemul medical norvegian prin intermediul Wieholding Romania în anul 2015 și încă o face cu mult entuziasm, calm și empatie.
Ana lucrează de mai bine de 6 ani în Norvegia și recomandă tuturor să facă acest pas! În acest video ne explică și de ce:


Ana Maria, Asistent medical
Andreea are 29 de ani și este din Brașov. A studiat asistență medicală generală în cadrul Universității Transilvania din Brașov și a făcut parte din prima generație de studenți care au ales să lucreze în Norvegia prin intermediul Wieholding România. Cum își descrie ea experiența:

“Seriozitate, profesionalism, incredere sunt doar cateva dintre cuvintele ce pot caracteriza firma Wieholding Romania.
Sunt în Norvegia de 5 ani, am lucrat ca asistenta medicala in cadrul unui spital din Bodo, un orasel aflat undeva in Nordul Norvegiei. Acum m-am stabilit în Alta și lucrez atat pe o sectie de geriatrie cat si pe o sectie dedicata ingrijirii paliative.
Recunosc, de multe ori este frig si ploua atunci cand merg la munca dar nu imi pare rau ca am ales sa fac tot posibilul pentru a putea sa lucrez intr-un spital unde nu lipsesc niciodata manusile sau medicamentele.
Inainte de tot ceea ce reprezinta satisfactia personala a unui contract in strainatate, si aici vorbim despre bani, deosebit de important cred ca este pentru un cadru medical sentimentul ca a putut sa ajute, ca putut sa ofera un Paracetamol pacientului atunci cand acesta a avut nevoie.
O zi de munca pentru un asistent medical in Norvegia insumeaza 8 ore. Se lucreaza in 3 schimburi. Niciodata nu esti lasat sa sari peste pauza de masa, pentru ca e dreptul tau. Esti sunat sau primesti un plan al turelor. Se lucreaza in echipa si important este sa nu uiti ca si tu esti doar un membru, nimeni nu e seful nimanui. Fiecare are rolul si munca lui de facut dar inainte de toate toti sunt oameni si sunt acolo sa ingrijeasca si sa ajute alti oameni.
Sansa oferita de firma Wiholding si toate avantajele ce sunt incluse in contract ( cursul de limba norvegiana, obtinerea autorizatiei de munca, biletele de avion, chirie ) sunt extrem de importante si nu a fost pusa niciodata problema neindeplinirii vreunei clauze din contract.
Integrarea individuala pe piata de munca norvegiana si cu atat mai mult obtinerea unui loc de munca in sistemul de sanatate fara ajutorul unei firme de recrutare este extrem de dificila si necesita foarte mult timp si evident si bani.
Chiar daca Norvegia are un deficit foarte mare de personal medical sa nu credeti ca nu trebuie sa lucrezi ca la carte. Recomand cu incredere o colaborare cu firma Wieholding Romania tuturor celor ce vor sa lucreze intr-un sistem medical adevarat si sa fie rasplatiti pentru munca lor.


ANDREEA MARIA BOCÎRNEA, Asistent medical

Corina are 29 de ani și este din Brașov. A studiat asistență medicală generală în cadrul Universității Transilvania din Brașov și a făcut parte din a doua generație de studenți care au ales să lucreze în Norvegia prin intermediul Wieholding România. Câteva cuvinte despre experiența ei cu compania noastră:

“Bună, numele meu este Corina şi am venit în Norvegia pe data de 17 Mai 2016. Pentru mine este o experienţă unică şi frumoasă, o recomand cu încredere tuturor care vor să încerce. De Wieholding am aflat în timpul facultăţii , eram în anul 4, iar firma şi-a prezentat oferta la Aula Universităţii din Braşov. Am mers la prezentare pentru că aveam de gând să profesez meseria, pentru început, în altă ţară. Dar când am auzit oferta firmei, pur şi simplu nu am crezut, nu credeam că o ţară poate să plătească cu aproape 4000 euro un asistent medical. Plus ofertele prezentate pe lângă: transport gratuit, curs de limbă, fără experienţă, posibilitatea de a veni acasă odată la 6 săptămâni, mai mulţi bani în weekend şi în turele de noapte. Totul părea prea wow, aşa că am hotărât să renunţ. Apoi am luat legătura cu cei care au fost primii ce au avut mai mult curaj, iar toate cele spuse erau adevărate şi aşa am pornit şi eu pe acest drum.
Am urmat cursul de limbă norvegiană aproximativ 6 luni, în acest timp ne ocupam şi de acte , costurile nu au fost exagerate, cele mai scumpe au fost paşaportul şi legalizarea actelor. Înainte să spus cum mă simt aici aş vrea să menţionez importanţa cunoaşterii limbii, din punctul meu de vedere, a cunoaşte limba, a învăţa cât mai mult posibil la curs, a da tot ce poţi, este mai important decat experienţa în meserie. Sistemul este foarte diferit, dar bine gândit, având în vedere că ei trăiesc 100 de ani .
Singura diferenţă de cele prezentate de Wieholding şi realitate, este că eu am venit singură aici, dar asta nu mai este o problemă acum. În rest toate sunt conform contractului.
Recomand cu încredere această experinţă, mult succes!!”


CORINA BURNICHI, Asistent medical

Frøya. O insulă lângă Trondheim unde am facut3 săptămâni de practică.

Ora 12:00 în timpul zilei în Vadsø, este doar întuneric.

Maria are 44 de ani și este din Harghita. Lucrează ca asistent medical în Norvegia încă din 2015, când a plecat prin intermediul firmei Wieholding. Ea a împărtășit cu noi câteva impresii despre această experiență împreună cu câteva fotografii.

“Îi recomand cu încredere pe Ciprian și Diana, i-am găsit pe internet și au fost foarte profesioniști în relația cu mine. Vă recomand să ajungeți în sistemul medical norvegian, merită și pe plan financiar și mai ales ca și condiții de muncă. Foarte important este să știți limba cât mai bine”


MARIA EMESE MOHACSEK, Asistent medical

Determinată, perseverentă și cu o poftă de viață molipsitoare. Așa o vedem noi pe Denisa. La 21 de ani a hotărât că Norvegia este locul unde va începe să profeseze ca asistent medical. S-a înscris în programul de pregătire oferit de Wieholding România, a urmat cursurile de limbă norvegiană și tehnică medicală și ceea ce părea un parcurs greu, a ajuns să se concretizeze în câțiva pași. După aproape un an de activitate, Denisa a fost bucuroasă să împărtășească cu noi câteva momente din viața ei în Norvegia.


DENISA ŢENU, Asistent medical

Dacă ți-am stârnit interesul și vrei să ne cunoaștem, te așteptăm la sediul nostru din Brașov sau te invităm să completezi câmpul de mai jos cu datele tale și te vom contacta noi.